Green Clean

Design en functionaliteit, hand in hand met de natuur: een tandenborstel die ecologisch is, tot in de kleinste details!

Video

Goed voor de planeet

Alle materialen zijn zorgvuldig geselecteerd met respect voor het milieu - niets wordt aan het toeval overgelaten.

Superieure functionaliteit

Duurzaamheid wordt gecombineerd met perfecte functionaliteit, waardoor jij het beste van twee werelden krijgt.

Esthetisch design

Modern en minimalistisch design dat perfect in het badkamerinterieur past.

 • Het totaalpakket

  90% van het product (inclusief de verpakking) is gemaakt van gerecycleerd materiaal, waardoor het gebruik van grondstoffen tot een minimum wordt beperkt en materialen een nieuw leven krijgen.

 • 100% gerecycleerd karton

  De verpakking is gemaakt van een pulp die is samengesteld uit papiervezels die 100% gerecycleerd worden uit producten op basis van papier.

 • Gecertifieerd FSC-label

  Etiket van FSC- en PEFC-gecertificeerd papier, dat garandeert dat het hout dat als grondstof gebruikt wordt afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

 • 100% biologische borstelharen

  Gefabriceerd uit 1010 nylon, 100% biologisch, volledig hernieuwbaar, op basis van Ricunusolie.

 • 100% gerecycleerd handvat

  Handgreep gemaakt van 100% uit postconsumptie gerecycleerd plastic, goedgekeurd door de FDA. Zo krijgen materialen die anders op stortplaatsen zouden zijn terechtgekomen een nieuw leven.

 • BPA-vrij

  Zonder BPA (Bisfenol A), een stof die vaak als bouwsteen in kunststof en plastic wordt gebruikt, en die onze hormoonwerking kan verstoren.

Vraag & antwoord (FAQ)

 • Van welk materiaal is de handgreep gemaakt?

  Het handvat is gemaakt van 100% uit postconsumptie gerecycleerd PP (polypropyleen). Het voldoet aan de FDA-voorschriften, wat betekent dat het veilig is voor alle voedsel. Het polypropyleen is afkomstig van yoghurtpotten, botervlootjes, deksels van voedselverpakkingen, enz. Wij geven een nieuw leven aan plastic en volgen zo de filosofie van de circulaire economie!

 • Van welk materiaal zijn de borstelharen gemaakt?

  De borstelharen zijn gemaakt van een 100% biobased natuurlijke grondstof (ricinusolie). De ricinusolieplant kan goed groeien op weinig gebruikte grond en weerstaat een breed scala van ongunstige ecologische omstandigheden. Bovendien concurreert ze niet met de agrarische sector die voedsel en vezels produceert.

 • Van welk materiaal is de verpakking gemaakt?

  Het verpakkingsmateriaal wordt gemaakt van oud papier uit de papierindustrie en uit ongewenste commerciële dozen die door de afvalverwerkingsindustrieën worden ingezameld. Door het creatieve gebruik van dit afvalpapier wordt het gerecycleerd tot een nuttig product. Bovendien helpt het om bij consumenten en toekomstige generaties te benadrukken dat oud papier kan worden hergebruikt.

 • Van welk materiaal is de houder gemaakt?

  De houder is gemaakt van industrieel gerecycleerd PP (polypropyleen).

 • Van welk materiaal is het etiket gemaakt?

  Het etiket is gemaakt van FSC- en PEFC-gecertificeerd papier. De Forest Stewardship Council (FSC) en het Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) zijn internationale niet-gouvernementele organisaties die duurzaam bosbeheer bevorderen en bekrachtigen. Deze certificeringen zorgen ervoor dat het hout dat in de producten wordt gebruikt, afkomstig is van legale bronnen en uit duurzaam beheerde bossen komt.

 • Welk soort lijm is gebruikt voor het etiket?

  De lijm op rubberbasis is zo ontworpen en geproduceerd dat het milieu wordt gespaard, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De lijm voldoet aan de FDA-voorschriften voor indirect voedselcontact en wordt vandaag de dag in heel wat voedselverpakkingen gebruikt.

 • Waarom gerecycleerde materialen?

  Door het gebruik van gerecycleerd materiaal kunnen we de volledige waarde van de materialen zo lang mogelijk benutten en engageren we ons voor een circulaire economie. Zo minimaliseren we het gebruik van afval en grondstoffen, waardoor producten en materialen een nieuw leven kunnen krijgen. Andere alternatieven voor gerecycleerd plastic, zoals bamboe, zijn in overweging genomen. Vandaag de dag is er echter te weinig informatie over bamboe (herkomst, productie, enz.) en de relatieve impact ervan op het milieu. Wat we wel weten is dat bamboe een primaire grondstof is waarbij het productieproces ingewikkelder is, ook al is het een hernieuwbare grondstof.